RECEPTEN

Recepten


Bananenbrood van havermout


Ingrediënten:

100 gram havermout

3 rijpe bananen (lekker bruin)

3 eieren

1 appel

Een mespunt kaneel (of een beetje meer ;))

Snuf zout

Een eetlepel rijzend bakmeel

Een flink hand gemengde noten


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het cakeblik in met olijfolie. Mix de bananen, eieren, kaneel, zout en het rijzend bakmeel samen in een blender. Dit kan natuurlijk ook met de hand indien je geen blender in huis hebt. Zorg dat het een glad beslag wordt. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm.

Hak de noten grof en schep dit door het beslag heen. Snijd de appel in partjes en steek deze in de cake.


Stop het daarna voor 40 minuten in de oven. Check tussendoor even hoe het gaat met de cake, wordt het bijvoorbeeld te bruin leg er dan een stukje bakpapier overheen, dan verbrandt de cake niet.

Na 40 minuten kun je door middel van een cocktailprikker even checken of de cake gaar is. Steek de prikker in de cake, blijft er nog wat op de prikker zitten dan is deze nog niet helemaal gaar (het blijft wel een nattere cake dan een normale cake).

Laat de cake even afkoelen en geniet dan van deze heerlijke suikervrije cake!! 


Tip: snijd de cake in plakken en vries het per (2) plak in. Heerlijk om mee te nemen naar het werk, zo heb je steeds een vers stukje bananenbrood als tussendoortje.



Omeletwrap met salsa en gerookte kip


Ingrediënten: 

2 eieren 

Hüttenkäse 

1 tomaat 

Een halve avocado 

Theelepel chilisaus 

Halve gerookte kip 


Zo maak je het: 

Maak van de eieren een omelet in de pan. Snijd de avocado en tomaat in kleine stukjes. 


Meng dit samen met een flinke schep Hüttenkäse en de chilisaus door elkaar en schep dit mengsel op de omelet. Vervolgens afmaken met plakjes gesneden gerookte kip. 

 



Kip kerrie met bloemkoolrijst


Ingrediënten:

300 gram kipfilet

1 rode paprika

Grote schep ingevroren doperwten

1 courgette

1 ui

1 teentje knoflook

1 kippenbouillonblokje

250 ml kookroom light (Blue Band)

125 ml crème fraiche light

2 eetlepels kerriepoeder

Peper en zout

Olijfolie

Handje rozijntjes

400 gram bloemkoolrijst



Zo maak je het:

Wok de bloemkoolrijst in een beetje olijfolie en voeg peper en zout toe. Zet daarna apart.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit met peper en zout in de pan tot ze gaar zijn.

Voeg hier de gesneden ui en knoflook aan toe en bak dit mee tot ze glazig zijn.


Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes en laat de doperwten ontdooien. Voeg dit vervolgens ook toe in de pan en bak alles even mee. Na 5 minuten kan het flesje met kookroom, de crème fraiche en het bouillonblokje erdoor, goed doorroeren. Daarna kan de kerriepoeder worden toegevoegd en kan het geheel op een laag vuurtje gaar worden gestoomd. Proef tussendoor even of je de smaak lekker vindt, voeg eventueel nog wat kerriepoeder, peper of zout toe (maak het pittiger met wat chilivlokken of sambal!)


Schep de bloemkoolrijst door de kip kerrie en geniet van een heerlijke maaltijd boordevol groenten!



Zelfgemaakte tonijnsalade


Ingrediënten:

Blikje tonijn op waterbasis

Yofresh (light mayonaise)

Augurk

Snacktomaatjes

Rode ui

Peper en zout


Zo maak je het:

Laat de tonijn goed uitlekken en schep vervolgens in een kom.

Snijd de augurk, tomaatjes en rode ui fijn en voeg dit toe aan de tonijn. Breng op smaak met peper en zout en maak het lekker smeuïg door een eetlepel Yofresh toe te voegen.


Bepaal zelf hoeveel je van de ingrediënten toevoegt, je kan het zo vullend maken als je wil!


Ps: ook lekker op een toastje!



Share by: